Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Ν. Παπανδρέου: “Δεν λύνει το πρόβλημα η πολιτική που ακολουθείται!”"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Λίγο, "από την πόλη έρχομαι" η παρέμβαση του συγγραφέως! Για όλα ευθύνεται το κακό ΔΝΤ με τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει! Ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει; Ευθύνες για τις κινήσεις που οδήγησαν στο αδιέξοδο; Ευθύνες για τη συνεχή αδυναμία διαπραγμάτευσης;. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας αναλύει ο αδερφός του πρωθυπουργού, κ. Νίκος Παπανδρέου, με άρθρο του, που πρόκειται να συζητηθεί, στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση».

Ο κ. Παπανδρέου ξεκινά την προσέγγιση του στο φλέγον θέμα της κρίσης με την παραδοχή ότι «η λιτότητα-δεν φέρνει την άνοιξη, δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει». Παρόλα αυτά η ακολουθούμενη «αντι-λαϊκή πολιτική» δεν είναι «επιλογή ΠΑΣΟΚ αλλά επιβάλλεται από το διεθνές σύστημα».

Ο αρθογράφος αφού επισημαίνει ότι ανάλογα σκληρά πακέτα μέτρων υιοθετούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απαντά στο ερώτημα αν η πολιτική αυτή αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας: «Θα λύσει το πρόβλημα; Ούτε»!

Κατά την οπτική του κ. Παπανδρέου τα προγράμματα περικοπών επιβάλλονται από τις αγορές αλλά και από μία «μονόπλευρη τύφλωση με προσήλωση στη συντηρητική οικονομική σκέψη». Προς την κατεύθυνση αυτή καθοριστικός είναι ο ρόλος του ΔΝΤ αφού «εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, είναι γνωστό το πρόγραμμα λιτότητας που επιβάλλει το ΔΝΤ σε όσες χώρες αναγκάζονται να πάνε σε αυτό για να μην χρεωκοπήσουν» ενώ αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκαλεί η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ σχολιάζει:... (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=143831


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS