Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "ΗΠΑ: Κλιμάκωση πιέσεων στο Ιράν"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα νέο γεωπολιτικό παιχνίδι "λεπτών" ισορροπιών εξελίσσεται στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, ικανό για κάποιους να οδηγήσει ακόμα και σε γενικευμένες συρράξεις τύπου Περσικού κόλπου της δεκαετίας του '90. Όπως πάντως αποδεικνύει και η χρηματοοικονομική πίεση που αποφασίσθηκε προς το Ιράν, η χρηματοπιστωτική παγκοσμιοποίηση, που τότε ήταν στα σπάργανα, έχει εξελιχθεί τόσο (με όλες τις θετικές και αρνητικές συνέπειες που βιώνουμε!) που μπορεί να μετατραπεί σε πολεμική μηχανή ισχυρότερη της συμβατικής. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε την πώληση στα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται πολύ κοντά στο Ιράν, 600 βομβών μεγάλης ισχύος, ύψους 304 εκατ. δολαρίων, που είναι ικανές να διαπεράσουν οχυρώσεις ή να εκραγούν σε μεγάλο βάθος.

Συγκεκριμένα, η πώληση που προτείνει η κυβέρνηση του Ομπάμα περιλαμβάνει 4.900 τεμάχια μιας ειδικής συσκευής της Boeing Co που μετατρέπει τις μη κατευθυνόμενες βόμβες σε τηλεκατευθυνόμενες και 4.300 βόμβες «γενικής χρήσεως», σύμφωνα με αναφορά του υπουργείου Άμυνας σε ενημερωτικό του σημείωμα προς το Κογκρέσο.

Σημειώνεται ότι τα Εμιράτα διαθέτουν καταδιωκτικά/βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-16 Block 60, τα πιο σύγχρονα που έχει κατασκευάσει η Lockheed Martin Corp.

Το Κογκρέσο έχει διορία 30 ημερών για να εγκρίνει ή να απορρίψει την πώληση, όμως δεν έχει απορρίψει καμία ως σήμερα.

Επιπλέον, ομόφωνα η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε την υιοθέτηση σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ποινικοποιώντας τη συνεργασία ξένων χρηματοοικονομικών θεσμών με την κεντρική τράπεζα του Ιράν, η οποία αποτελεί το βασικό κανάλι για την εισροή εσόδων της ισλαμικής δημοκρατίας από το πετρέλαιο που πωλεί. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=91417


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS