Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Η κρίση γέννησε χρυσοθήρες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σύγχρονοι Ιντιάνα Τζόουνς στην αναζήτηση μιας χίμαιρας. Όταν η διέξοδος από την κρίση φαντάζει ακαθόριστη, η καταφυγή στην αναπαραγωγή μύθων ή και παραδοξολογιών δεν είναι παράταιρη. Αποτελεί μια αντανακλαστική προσπάθεια ουτοπικής ανασύστασης της πραγματικότητας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κίτρινος πυρετός έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου κυνηγοί θησαυρών αναζητούν τα κιούπια με τις χρυσές λίρες και τα κασόνια με τα πολύτιμα πετράδια που λέγεται πως άφησαν πίσω τους τούρκοι πασάδες, γερμανοί αξιωματικοί και κυνηγημένοι αντάρτες.

«Η κρίση φαίνεται πως έχει οδηγήσει πολλούς να αναζητούν μια καλύτερη ημέρα ψάχνοντας θησαυρούς», σχολιάζει στα «ΝΕΑ» στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας, η οποία μαζί με περιφέρειες έχει εκδώσει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 50 άδειες ανασκαφής για θησαυρούς. Στο ίδιο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν περισσότερα από 3.000 μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων!

Στο Συκούριο της Λάρισας οι κάτοικοι περιμένουν με συγκρατημένη αισιοδοξία να τελειώσει η ανασκαφή στη «δεύτερη κρυόβρυση», όπου ένας συγχωριανός τους τούς υποσχέθηκε πως με τις λίρες που άφησαν εκεί οι Τούρκοι η περιοχή θα γίνει νέα Ελβετία.

Μικρό καλάθι κρατούσαν από την αρχή και οι κάτοικοι της Βαρβάρας στη Χαλκιδική, όπου πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε μία ακόμη άκαρπη αναζήτηση ενός αμύθητου, όπως θέλει ο θρύλος της περιοχής, θησαυρού από τα χρόνια της τουρκοκρατίας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4675906


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS