Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "«Μαύρο» 2012 για την Ελλάδα βλέπει και ο ΟΟΣΑ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κάθε μήνας που περνά φέρνει συνεχώς και νέα επιδείνωση των προβλέψεων. Η ανάπτυξη από τα τέλη του '11, πέρασε προς τον επόμενο χρόνο για να θεωρείται πλέον αμφίβολη ακόμα και για το 2013! Υπάρχουν ακόμα κάποιοι θεωρούν ότι αυτές οι τεράστιες αποκλίσεις (που ξεπερνούν τα 20δις) θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αποκλειστικά με την ταχύτερη ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ιδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, η ύφεση θα φτάσει στο 6,1% φέτος στην Ελλάδα -έναντι προβλέψεων για ύφεση 5,5%-, περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 3% το 2012 και αναιμική ανάπτυξη, μόλις 0,5%, το 2013.

Ακόμη, το 2012, η ανεργία θα φτάσει στο 18,5% και το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 7% του ΑΕΠ.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρεται πως η ελληνική οικονομία έπεσε βαθύτερα στην ύφεση το 2011, παρά την ανάκαμψη των εξαγωγών, καθώς η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίστηκε, οδηγώντας χαμηλότερα την εγχώρια ζήτηση και σε κατακόρυφη αύξηση την ανεργία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=162202


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS