Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "ΕΣΠΑ: Πιέσεις για απορρόφηση κονδυλίων 7,6 δισ."

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Γραφειοκρατικές διαδικασίες, διαφθορά, έλλειψη φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος και πολιτικής βούλησης, καθυστέρηση μείωσης της εθνικής συμμετοχής είναι μόνο κάποιοι από τους παράγοντες που ένας κομβικός πόλος αντιστάθμισης των δημοσιονομικών περικοπών, υποαξιοποιείται!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Επιτάχυνση και διορθώσεις στο ΕΣΠΑ με νέο στόχο την απορρόφηση κοινοτικών πόρων ύψους 7,6 δισ. μέχρι και το 2013 θέτει η τρόικα στο υπουργείο Ανάπτυξης δείχνοντας παράλληλα και «κίτρινη κάρτα» για την εξέλιξη της απορρόφησης το 2011 με βάση το στόχο του πρώτου εξαμήνου.

Στο προσχέδιο της έκθεσής της για την Πέμπτη αξιολόγηση του μνημονίου η τριμερής επιτροπή από την Ε.Ε. το ΔΝΤ και την ΕΚΤ παρατηρεί την αστοχία στο στόχο απορρόφησης για το πρώτο μισό του χρόνου.

Πρόσφατη αξιολόγηση

Συγκεκριμένα από τα 1,1 δισ. ευρώ που είχε τεθεί ως στόχος το αποτέλεσμα που παρουσίασε το υπουργείο ανάπτυξης κατά την τελευταία αξιολόγηση τον Οκτώβριο ήταν 626 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και κονδύλια για έξι από τα συνολικά 15 μεγάλα έργα που είχαν προγραμματιστεί για φέτος. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και το τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα και τα υπόλοιπα 9 μεγάλα έργα που έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει.

Με βάση το συνολικό στόχο για απορρόφηση 3,35 δισ. ευρώ για το 2011 μέχρι και το κλείσιμο του χρόνου θα πρέπει το υπουργείο να έχει να παρουσιάσει βεβαιωμένες απαιτήσεις για δαπάνες έργων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ ανεξάρτητα από το κακό οικονομικό κλίμα και μεγάλη έλλειψη ρευστότητας της αγοράς. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2101633


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS