Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Απεργιακό μπαράζ σ' όλη τη χώρα, αρχή από τα ΜΜΕ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τα ΜΜΕ δεν πληρώνουν σήμερα μόνο την κρίση αλλά κυρίως την πολιτική εκμετάλλευση της επικοινωνίας που οδήγησε σε πανσπερμία φωνών, οικονομικά θνησιγενών, για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς. Σε συνδυασμό μάλιστα με την πτώση της αξιοπιστίας και την έκρηξη του διαδικτύου τα φέρνει σε δίλημμα επιβίωσης και επιλογής κατεύθυνσης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν με την κυβέρνηση Παπαδήμου οι εργαζόμενοι. Αντιδρούν στις περικοπές σε δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, που επέβαλε το Μνημόνιο, αλλά και στις περικοπές που έρχονται και διαδηλώνουν ότι η αλλαγή προσώπων χωρίς την αλλαγή πολιτικών είναι κενό γράμμα. Τον απεργιακό χορό ανοίγουν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Ακολουθεί, την Πέμπτη, η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε πολιτικές που θεωρεί όχι μόνον άδικες και αντεργατικές, αλλά και αναποτελεσματικές. "Η ΓΣΕΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας έχουν προβάλλει και διεκδικούν ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη και τους τραπεζίτες", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Ζητεί, μεταξύ άλλων, ακύρωση της εφεδρείας στο Δημόσιο, αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2012, ώστε να περιλαμβάνει άμεσα μέτρα προστασίας και εισοδηματικής ενίσχυσης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων και ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών, την προστασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, καθώς και την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων της τελευταίας διετίας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=329370


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS