Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Μέρκελ: Αυστηρή πειθαρχία το αντίδοτο στην κρίση"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Έχει δίκιο η Μέρκελ στο ότι η επίλυση της Ευρωπαϊκής κρίσης απαιτεί χρόνο! Γι' αυτό ακριβώς και δεν μπορεί να στηριχτεί σε μονολιθικές δημοσιονομικές συνταγές ενός ασυντόνιστου κεντρικού μηχανισμού αλλά σε δομικές διοικητικές αλλαγές και μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό όραμα. Την ώρα του σεισμού όμως εκτός από τα μακροπρόθεσμα σχέδια για την ενίσχυση της "στατικότητας" του οικοδομήματος ασχολείσαι κυρίως με την άμεση επιβίωση όσων συστεγάζονται. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ..

Η επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα πάρει χρόνια είπε στη γερμανική Βουλή η Άνγκελα Μέρκελ, αναφέροντας τους βασικούς άξονες των γερμανικών θέσεων, όπως θα παρουσιαστούν στη σύνοδο Κορυφής.

Η Γερμανία και η Γαλλία λαμβάνουν μέτρα για να διαμορφωθεί μια δημοσιονομική ενοποίηση με μεγαλύτερη εποπτεία στους προϋπολογισμούς συγκεκριμένων χωρών, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Δεν μιλάμε πλέον απλώς για μια δημοσιονομική ένωση, αλλά για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ώστε να επιτευχθεί μια τέτοια ένωση», δήλωσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι ο στόχος της, από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, είναι η αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, «προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση μεταξύ μελών και μη μελών της Ευρωζώνης», μέσω της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η κ. Μέρκελ τόνισε την ανάγκη να τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις από τη σύνοδο του Οκτωβρίου, ενώ ζήτησε αυτόματες κυρώσεις σε ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων της ΟΝΕ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=91420


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS