Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Πόλεμος για ένα... αδειανό πουκάμισο"

Του Σεραφείμ Κοτρώτσου

ΕΓΡΑΦΑ απ’ αυτή τη στήλη προ δύο εβδομάδων -όταν σχεδόν όλοι προεξοφλούσαν το πολιτικό τέλος του Γ. Παπανδρέου- ότι ο φέρων το όνομα δύο πρωθυπουργών ίσως αποδειχθεί «πολύ σκληρός για να πεθάνει». Αυτό επιβεβαιώνεται. Ο πρώην πρωθυπουργός κατόρθωσε, σε πολιτικό χρόνο-ρεκόρ, να βγει έξω από το κάδρο του πολιτικού προβλήματος της χώρας. Όλοι ασχολούνται με την 6η δόση και την επιστολή Σαμαρά και σχεδόν ουδείς παρατηρεί τη «βολική απουσία» εκείνου που προκάλεσε τη δίνη των τελευταίων εβδομάδων και είναι υπεύθυνος για την αποτυχία του δημοσιονομικού προγράμματος της διετίας.

Αλλά και στην υπόθεση «διαδοχή» στο ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου αποδεικνύεται ρυθμιστής. Κατόρθωσε να εδραιώσει την εντύπωση πως εκείνος θα επιλέξει τον χρόνο και τον τρόπο της αποχώρησής του και, πιθανότατα, εκείνος θα «φωτογραφίσει» τον διάδοχό του.

Έχοντας ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και «κληρονόμησε» ο ίδιος, ο Γ. Παπανδρέου επιζητεί την απενοχοποίηση για τους τελευταίους μήνες της εξουσίας του.

Δεν είναι τυχαία η «βόμβα» Καστανίδη ότι «τον έριξαν ομάδα βουλευτών και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης» (αλήθεια, ποια; Όσα του έκαναν αγιογραφίες επί διετία;).

Ο πρώην πρωθυπουργός, όμως, είναι άνθρωπος των «αποστολών».
Δεν θα εγκαταλείψει εύκολα σε έναν εκ των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη -εξαιρώ τον Χρήστο Παπουτσή, διότι η υποψηφιότητά του συνδυάζεται μόνο με τη στήριξη του ίδιου του Γ. Παπανδρέου.

Θα επιβάλει όρους και θα εκφοβίσει με διάσπαση, όπως έπραξε το 2007.

Το πρόβλημα για τον Γ. Παπανδρέου και τους δελφίνους είναι ότι τσακώνονται για ένα ΠΑΣΟΚ «αδειανό πουκάμισο». Διότι, της διαδοχής προέχει η αναζήτηση ταυτότητας.

Γιατί, προσώρας, αυτό που αντιλαμβάνεται η εκλογική του βάση είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου έκανε πράξη -με νέο νόημα- το σύνθημα των χρόνων του πατέρα του «ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ στην εξουσία»!


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=2340&id=107854


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS