Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Προσλήψεις νέων για επαγγελματική εμπειρία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η νέα γενιά αντιμετωπίζεται, όχι ως το δυναμικό κεφάλαιο που θα αναζωογονήσει την αγορά αλλά ως απειλή για τους παλαιότερους εργαζομένους και ασφαλιστικό βάρος για τον κρατικό κορβανά. Γι' αυτό και η διαχείριση της εισόδου της στον εργασιακό χώρο γίνεται με φοβία και όρους εξαθλίωσης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ....

Με συνοπτικές διαδικασίες θα μπορούν να γίνονται πλέον οι προσλήψεις νέων από τις επιχειρήσεις για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

Το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκαθαρίσει πως οι επιχειρήσεις μπορούν να προσλάβουν άτομα ηλικίας από 18 έως 25 ετών, με συμβάσεις εργασίας για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, διάρκειας μέχρι 24 μήνες και με αποδοχές έως 20% μικρότερες από τις συλλογικές συμβάσεις, ελεύθερα και χωρίς τους περιορισμούς που θέτει ο Νόμος 3986/2011.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ισχύσει η πρόσληψη με μισθό 20% μικρότερο της γενικής, ομοιοεπαγγελματικής, κλαδικής ή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας είναι οι ατομικές αυτές συμβάσεις να γνωστοποιούνται το αργότερο εντός της επόμενης της σύμβασης ημέρας στον ΟΑΕΔ και στο ΣΕΠΕ της έδρας του εργοδότη, οι νέοι να προσλαμβάνονται πλέον του υφιστάμενου προσωπικού και οι εργοδότες τους να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά τους τελευταίους 3 μήνες πριν από τη σύναψη συμβάσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή κατά τη διάρκεια ισχύος των συμβάσεων.


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=91416


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS