Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "«Αθωώνουν» τον Μπρέιβικ οι ψυχίατροι"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τη διάγνωση περί σχιζοφρένειας. Άλλωστε τέτοιου είδους παρανοϊκά, ψυχαναγκαστικά μίση οδηγούν εύκολα σε σχιζοειδείς καταστάσεις. Δεν μπορεί όμως η τιμωρία του να μην είναι παραδειγματική, ανεξαρτήτως της τελικής της μορφής, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα αδίκως χαμένα θύματα του. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

"Δεν ευθύνεται ο Άντερς Μπρέιβικ" για τις σφαγές σε Όσλο και Ουτόγια, αποφαίνονται οι ειδικοί που ανέλαβαν να εξετάσουν τον μακελάρη, διαπιστώνοντας ότι πάσχει από "παρανοϊκή σχιζοφρένεια".

Οι ψυχίατροι που ανέλαβαν να αξιολογήσουν την ψυχική και πνευματική κατάσταση του μακελάρη του Όσλο, τον "απαλλάσσουν" από την ευθύνη για τις διπλές φονικές επιθέσεις του περασμένου Ιουλίου στη νορβηγική πρωτεύουσα και στο νησί Ουτόγια που στοίχισαν τη ζωή σε 77 άτομα, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Verdens Gang.

Σύμφωνα με τους δυο ψυχιάτρους οι οποίοι κατέθεσαν σήμερα τα συμπεράσματά τους στο δικαστήριο, ο 32χρονος Μπρέιβικ υπέφερε από "παρανοϊκή σχιζοφρένεια", μια πνευματική κατάσταση που "αλλοίωσε την κριτική του ικανότητα" πριν τις επιθέσεις.

Οι γιατροί συμπεραίνουν ότι ζει "στο δικό του σύμπαν... όπου όλες οι σκέψεις και οι πράξεις του καθοδηγούνται από παραισθήσεις" ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι συμπεριφερόταν ως φρενοβλαβής κατά τη διάρκεια των 13 συναντήσεων που είχαν μαζί του.

Η 243 σελίδων έκθεση των ψυχιάτρων, θα μελετηθεί από επιτροπή ιατρών και νομικών ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες.

Τον τελευταίο λόγο για την ποινική ευθύνη του Μπρέιβικ θα έχει το δικαστήριο, το οποίο ωστόσο κατά κανόνα ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών, όπως σημειώνει η Corriere della Sera. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63576012


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS