Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Η Βρετανία ανησυχεί για την κρίση στην Ευρωζώνη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι Βρετανοί αρχίζουν να συναισθάνονται ότι όσο κι αν η ελευθερία στην άσκηση νομισματικής πολιτικής τους επέτρεψε να ελέγξουν ως ένα βαθμό τις εξελίξεις, η εμπορική διασύνδεση της με την Ευρωζώνη είναι τέτοια που οι συνέπειες της κρίσης της την επηρεάζουν σε μέγιστο βαθμό. Γι' αυτό και δεν μπορούν πλέον να αδιαφορούν για τα τεκταινόμενα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το 70% των εργοδοτών μεγάλων βρετανικών επιχειρήσεων πιστεύει ότι η κρίση στην ευρωζώνη αντιπροσωπεύει μια σημαντική απειλή για την οικονομία της χώρας τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονή της ετήσιας διάσκεψης της βρετανικής συνομοσπονδίας εργοδοτών (CBI), το 70% των εργοδοτών επιχειρήσεων, που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, θεωρεί την κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν κράτη της Ευρώπης ως "τον κύριο παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει τη βρετανική οικονομία το 2012".

Σε ανάλογο ποσοστό, το 67% των εργοδοτών εξετάζει επίσης "την πιθανότητα μιας νέας τραπεζικής κρίσης" στη Βρετανία το ερχόμενο έτος.

Επιπλέον το 70% των ερωτηθέντων στην έρευνα πιστεύει ότι οι οικονομικές προοπτικές της Βρετανίας υποβαθμίστηκαν από τον Αύγουστο, κυρίως λόγω του αντίκτυπου που είχε στις εξαγωγές η κρίση στην ευρωζώνη, με την οποία η Βρετανία πραγματοποιεί σχεδόν τις μισές από τις εμπορικές της συναλλαγές. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=106389&catID=4


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS