Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - " Ο Σόιμπλε «απάντησε» στην επιστολή Σαμαρά"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ασκήσεις επικυριαρχίας επιχειρεί η Γερμανία, τη στιγμή που η δήλωση Γιούνκερ για μονομερή υπογραφή Παπαδήμου έμοιαζε να έχει λύσει το πρόβλημα. Αν ειλικρινά έχουν πεισθεί ότι μια διζωνική λύση για το ευρώ με το Νότο να μετατρέπεται σε νομισματικά σταθερότερη Βουλγαρία ή Κίνα, μάλλον το σχέδιο τους δεν θα έχει καλό τέλος για κανέναν, ούτε καν για τους Γερμανούς. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Λίγες ώρες μόνον πέρασαν χθες από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα όπου ετέθη το θέμα των έγγραφων εγγυήσεων με τον Πρόεδρο της ΝΔ να θέτει το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το Βερολίνο έσπευσε να στείλει ένα νέο τελεσίγραφο:

Ο Β. Σόιμπλε ανέλαβε τον ρόλο να απαντήσει στην επιστολή που έλαβε και η Άνγκελα Μέρκελ από τον Πρόεδρο της ΝΔ, προειδοποιώντας επί της ουσίας ότι εάν δεν μπουν υπογραφές και από τον Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από την επόμενη δόση.

Η τοποθέτηση Σόιμπλε, που σύμφωνα με αρκετούς «γαλάζιους» αγγίζει και πάλι τα όρια της παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας από τη στιγμή που έχει προηγηθεί η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Ολομέλεια της Βουλής, δημιουργεί και πάλι συνθήκες έντονων τριβών στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί και στη σύνοδο της Μασσαλίας στις αρχές Δεκεμβρίου (7 και 8) λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 9 του μηνός.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται αμετακίνητος από τη θέση του και επιμένει ότι τόσο το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί πάνω στη νέα συμφωνία όσο και ο νέος προϋπολογισμός είναι αντικείμενα προς συζήτηση και διαπραγμάτευση από την επόμενη κυβέρνηση, ενώ οι συνεργάτες του επιμένουν ότι η ΝΔ με τις κινήσεις της έχει έμπρακτα αποδείξει ότι συμφωνεί με την επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων, αποφεύγοντας να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=106354&catID=1


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS