Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Οι Τούρκοι θα δίνουν(;) ρεύμα στα νησιά"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο εύκολος δρόμος (αποφυγή δημιουργίας υποδομών) δεν είναι προφανώς και ο εθνικά πιο ωφέλιμος. Η πολιτική ανευθυνότητα όμως τέτοιων πρωτοβουλιών δεν αποκαλύπτει απλά την ανικανότητα και την έλλειψη σοβαρού μακροπρόθεσμου σχεδιασμού αλλά και την ελαφρότητα με την οποία προσεγγίζονται ευαίσθητες εθνικά υποθέσεις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

"Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν με τις τουρκικές αρχές για τη διασύνδεση ελληνικών νησιών με την Τουρκία για ηλεκτρική ενέργεια και ακόμη το εξετάζουμε", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Κωνσταντινούπολη όπου βρέθηκε για να λάβει μέρος σε φόρουμ για την ενέργεια.

"Πάντα θέλαμε να διασυνδέσουμε τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να τα διασυνδέσουμε με τουρκικά δίκτυα", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Οι δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβάλλονται ως το κύριο πρωτοσέλιδο θέμα του "Ελεύθερου Τύπου".

Οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζονται εξωφρενικές και επισημαίνεται ότι με έμμεσο τρόπο ανοίγει ο δρόμος για να ηλεκτροδοτούνται νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις μικρασιατικές ακτές από τουρκικές εταιρείες ενέργειας, ως αποτελέσμα και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=160637


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS