Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Αλαλούμ με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Συνεχίζεται η γελοιότητα της υπόθεσης με το χαράτσι ακινήτων. Με τη λογική "παίζω και μαθαίνω" προχωρούν σε νέες ρυθμίσεις μέρα με τη μέρα, αδυνατώντας να κατανοήσουν την ουσία. Όταν δεν επιχειρείς γενναίες περικοπές κρατικής σπατάλης δεν δικαιούσαι να απαιτείς εκβιαστικά την καταβολή ενός ακόμα φορομπηχτικού τέλους με στοιχεία κοινωνικής εξαθλίωσης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε κανέναν φορολογούμενο που, αποδεδειγμένα, αδυνατεί να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διακοπή μέχρι να οριστικοποιηθούν η απόφαση και η εγκύκλιος που θα περιλαμβάνουν τις εξαιρέσεις φορολογούμενων από το νέο τέλος.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι αυτή την περίοδο διαμορφώνεται η απόφαση και η σχετική εγκύκλιος, αλλά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί και τονίζεται πως «δεν πρόκειται να κόψουμε το ρεύμα σε κανέναν που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και δεν πληρώνει από ανάγκη και όχι από σκοπιμότητα».

Σημειώνεται ότι το μέτρο δέχθηκε ηχηρό ράπισμα από την Κομισιόν με την απάντηση του Επιτρόπου Έτινγκερ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.

Σύμφωνα με αυτήν, η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόβει το ρεύμα σε όσους πληρώνουν το λογαριασμό ρεύματος αλλά δεν πληρώνουν και το φόρο για τα ακίνητα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Επίσης, νέα δεδομένα για την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων δημιουργεί και η παρέμβαση της Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία η διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν παραβαίνει το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών.


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=91029


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS