Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Εκταμίευση της δόσης μόνο με υπογραφή Σαμαρά"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η αγωνία κάποιων είναι να βρεθούν άλλοθι, με τις εκβιαστικές πιέσεις προς Σαμαρά, για να στηρίξουν την υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα της μνημονιακής πολιτικής (που μόνο οι ίδιοι πιστεύουν πλέον!) ή να αναζητήσουν με υπευθυνότητα και διορατικότητα το πιο διοικητικά λειτουργικό και αναπτυξιακά αποδοτικό, μέλλον για την Ε.Ε.; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

"Η νέα κυβέρνηση θα παράσχει έγγραφες εγγυήσεις. Εξαρτάται από τους πολιτικούς αρχηγούς το πώς θα εκφράσουν αυτή τη δέσμευση", τόνισε ο Λ. Παπαδήμος μετά τη συνάντησή του με τον Ζ. Μπαρόζο. Κοινή αποδεκτή λύση μέχρι το Eurogroup στις 29 Νοεμβρίου ο στόχος των δύο πλευρών.

Σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης "χωρίς νικητές και ηττημένους", αλλά και με εκπεφρασμένο το βέτο της Ευρωζώνης που επιμένει στην υπογραφή του κ. Σαμαρά στο θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων, πραγματοποιήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους προέδρους της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Σε αυτές τις συναντήσεις οι κοινοτικοί αξιωματούχοι εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στο αίτημά τους, ενώ ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε αναγκαία την παροχή έγγραφων δεσμεύσεων. Με δεδομένη αυτή τη στάση των δύο πλευρών επιχειρείται να καλλιεργηθεί σταδιακά ένα κλίμα να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, το αργότερο έως το Εurogroup στις 29 Νοεμβρίου.

Βασικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης παραμένει η μορφή που θα λάβουν αυτές οι έγγραφες εγγυήσεις. Κοινοτικές πηγές σημείωναν χθες ότι με ορισμένες περιορισμένες αλλαγές θα μπορούσε να γίνει δεκτή από το Eurogroup η επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο ΕΛΚ. Ανέφεραν, για παράδειγμα, την ανάγκη απάλειψης της αναφοράς της επιστολής "αν και ανεπιτυχώς" σχετικά με τα εργαλεία, με τα οποία συμφωνεί η ΝΔ, και τα οποία ήδη εφαρμόζονται για την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Ενστάσεις από το Eurogroup διατυπώνονται και στη θέση της ΝΔ για την ανάγκη τροποποίησης των πολιτικών στη μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63561821


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS