Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Στην εφεδρεία όσοι αγγίζουν τη σύνταξη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ποιο είναι το δημοσιονομικό όφελος από την εφεδρεία υπαλλήλων που σε λίγο συνταξιοδοτούνται; Η κατά 40% μείωση των μισθών τους για δυο χρόνια τι προσφέρει σε βάθος χρόνου; Ο σκοπός της εφεδρείας έπρεπε να είναι η συνολική αξιολόγηση φορέων και υπαλλήλων, ώστε με βάση την αποδοτικότητα τους να προωθούνται στην αγορά, με ρυθμούς ανάλογους της ανάπτυξης που θα προκύψει. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του προσωπικού που απασχολείται στο Δημόσιο με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ή είναι μόνιμο προσωπικό που υπάγεται στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλων φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνει με επείγον έγγραφό του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Την ίδια στιγμή, εγκύκλιο με την οποία ζητάει άμεσες μετακινήσεις υπαλλήλων, ώστε η εφεδρεία για να μην προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου, εξέδωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, θα πρέπει να ικανοποιείται η βούληση του νομοθέτη για άμεση-πλήρη συνταξιοδότηση με 35 (ή παραπάνω) έτη ασφάλισης αμέσως μετά την αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης εργασίας ή της υπαλληλικής σχέσης. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=327698


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS