Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Καστανίδης: Τον Γ. Παπανδρέου τον «έριξαν», δεν έφυγε οικειοθελώς"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τα "συμφέροντα" είναι η μόνιμη επωδός όσων χάνουν πολιτικές μάχες και δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ανεξάρτητα του πως "συναλλάχθηκαν" μαζί τους, όσο κατείχαν την εξουσία. Ειδικά στην περίπτωση Παπανδρέου τα "συμφέροντα" που τον έριξαν είναι τα ίδια που επιθυμούσαν την επάνοδο στη δραχμή για να κερδοσκοπήσουν αλλά ταυτόχρονα (κατά δήλωση του) δεν ήθελαν το δημοψήφισμα (προφανώς για να μην πάμε στη δραχμή!!). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έφυγε οικειοθελώς, αλλά εκβιάστηκε, τον «έριξε» μερίδα βουλευτών σε σύμπραξη με μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

Υπήρξαν βουλευτές που είπαν στον τέως πρωθυπουργό «ή θα δηλώσεις ότι φεύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή. Ήδη, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έλεγαν ότι δεν θα το ψηφίσουν, είχαμε κι ανεξαρτητοποιήσεις, ή δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε ο πρώην υπουργός και υπεραμύνθηκε του δημοψηφίσματος.

«Το δημοψήφισμα δεν έγινε, γιατί δεν στηρίχθηκε εκ των έσω», είπε ο κ. Καστανίδης και κατηγόρησε, χωρίς να τους κατονομάσει, υπουργούς για «κωλοτούμπα» στο θέμα του δημοψηφίσματος. «Δεν αποφασίστηκε το δημοψήφισμα από έναν, τον κ. Παπανδρέου, ή από δύο-τρεις, αλλά από τη συντριπτική πλειοψηφία του Υπουργικού Συμβουλίου», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Καστανίδης είπε: «Οι επίδοξοι διάδοχοι, ας περιμένουν. Εν μέσω θυέλλης δεν μπορεί να ανοίγουν τέτοια θέματα».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε πως την πρωτοβουλία των κινήσεων πρέπει να έχει ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Κάθε τέτοια συζήτηση είναι πραγματικά άκαιρη αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να μπούμε σε μια λογική εσωστρέφειας και προσωπικών στρατηγικών. Δεν αφορά αυτόν τον τόπο».

Στον ίδιο σταθμό, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη τόνισε, μεταξύ άλλων: «Μέσα στα συντεταγμένα όργανα του κινήματος πρέπει αμέσως να ξεκινήσουν συζητήσεις, πραγματικά να αντλήσουμε τα συμπεράσματα αυτής της διετίας έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα επικοινωνήσουμε το γρηγορότερο δυνατόν».


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/11/2011_416296


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS