Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ στην ενέργεια"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η ενέργεια αποτελεί πλέον ένα τα κυριότερα πεδία διεθνούς διπλωματίας (θυμόμαστε την ιστορία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τις πολιτικές συνέπειες του!!). Όσο πιο γρήγορα κινηθούμε προς την άμεση αξιοποίηση των νέων γεωστρατηγικών ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή μας, τόσο θα αναβαθμίζεται ο διεθνής ρόλος μας και η διαπραγματευτική μας θέση. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων με την Κύπρο και προώθηση του φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, προωθεί το Ισραήλ, όπως σημειώνει ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα στην Τουρκία ότι η χώρα του θα συνεχίσει να ασκεί τα νόμιμα δικαιώματά της στην περιοχή.

«Εμείς σύντομα θα προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις. Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε όλα τα πιθανά
κοιτάσματα που υπάρχουν τόσο στα ισραηλινά όσο και στα κυπριακά νερά και μπορούμε να συνεργαστούμε για να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη από μια τέτοια συνεργασία» τονίζει, σε συνέντευξή του στα «Νέα».

«Κορεατικές, κινεζικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εταιρείες ήδη ενδιαφέρονται να έρθουν στην περιοχή για τα κοιτάσματα», διευκρινίζει, επιβεβαιώνοντας και την πρόταση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Γιώργο Παπανδρέου για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει το αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=91041


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS