Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Έκτη δόση και αλλαγή πολιτικής"

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Χθες λέγαμε από αυτό εδώ το βήμα ότι το πρόβλημα δεν ήταν η 6η δόση. Τουλάχιστον τόσο ο Προβόπουλος όσο και ο Σαμαράς μίλησαν χθες για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, για την ανάπτυξη, ενώ οι ξεροκέφαλοι Γερμανοί είδαν την δημοπρασία τους ακάλυπτη.

Την ίδια ώρα ο Ράιχενμπαχ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με επιχειρηματίες και όπως λένε οι πληροφορίες έχει μορφώσει ασφαλή άποψη για το τι έχει πάει στραβά και τι χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Ας δούμε συνοπτικά τι επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Οτι ο νέος εθνικός στόχος είναι η ανάπτυξη και ότι αν δεν μειωθεί το δημόσιο κινδυνεύουν να την πληρώσουν οι ειλικρινείς φορολογούμενοι.

Όσον αφορά τον Σαμαρά κρατάω το απόσπασμα της επιστολής "Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος". Διαφωνεί κανείς με αυτά;

Δεν ξέρω τι σχόλια μπορεί να συγκεντρώσει η απάντηση Μέρκελ για ανόητη εξέλιξη, αν η ΕΚΤ εκδόσει ευρωομόλογα, πάντως εκείνο που μπορώ να μεταφέρω είναι ότι οι τεχνικές αναλύσεις της Societe General προβλέπουν κανάλι bear market για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Τέλος από την έκθεση της UBS δεν θα κρατούσα μόνο τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των τραπεζών, που ενδιαφέρουν τους τζογαδόρους αλλά και το γεγονός ότι ο οίκος εκτιμά, ότι από την Blackrock και το PSI, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειασθούν 18 δισ., νούμερο όχι καταδικαστικό.

Ας δούνε πάντως αυτοί που με παρρησία υποστηρίζουν ακόμα την πολιτική της τελευταίας διετίας, την έρευνα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τους νεόπτωχους της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR
http://www.capital.gr/News.asp?id=1338869


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS