Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Τουρκία: Συμφωνία με Shell για έρευνες στην Μεσόγειο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Περισσότερο με κινήσεις πανικού και πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, παρά με δομημένες στρατηγικές κινήσεις, μοιάζουν οι τελευταίες Τουρκικές επιλογές. Οι δε αναφορές σε παράνομες κινήσεις Κύπρου-Ισραήλ, μόνο ως γελοιωδώς πολιτικάντικες μπορούν να χαρακτηριστούν. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συμφωνία με τη μεγάλη αγγλο-ολλανδική πετρελαϊκή εταιρεία Shell για εξερευνήσεις στη Μεσόγειο και στη νοτιοανατολική Τουρκία υπέγραψε σήμερα η τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία TPAO στην Άγκυρα.

Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε μετά τη διένεξη που έφερε Τουρκίας-Κύπρου σχετικά με την απόφαση της τελευταίας να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο – από κοινού με το Ισραήλ - τις δικές της έρευνες στη Μεσόγειο για κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Βάσει της τουρκικής συμφωνίας προβλέπεται η διεξαγωγή ερευνών στα ανοικτά της πόλης Αττάλεια, στις μεσογειακές ακτές της νότιας Τουρκίας.

"Η υπογραφή αυτή είναι ο καρπός μιας τεχνικής εργασίας, δεν έχει σχέση με διεθνείς κερδοσκοπίες", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, στην τελετή της υπογραφής.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ο ισχυρισμός του Γιλντίζ πως οι ισραηλινές και κυπριακές έρευνες στη Μεσόγειο είναι παράνομες, πως θα έπρεπε πρώτα να έχει επιτευχθεί συμφωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και εν συνεχεία οι φυσικοί πόροι να μοιραστούν εξίσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=327714


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS