Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Η Ευρώπη φλέγεται, το ευρωομόλογο στο τραπέζι"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι πάντες συνειδητοποιούν το αδιέξοδο λόγω της ταχύτητας εξάπλωσης της κρίσης. Αυτό που πιθανότατα αναζητούν περιπλεγμένοι σε εσωτερικές αγκυλώσεις και οικονομικά "φαντάσματα" του παρελθόντος είναι ένας συμβιβαστικός τρόπος προσχώρησης στο αναπόφευκτο (ευρωομόλογο, ενίσχυση ΕΚΤ). Μόνο που ο χρόνος δεν τρέχει πλέον με ρυθμούς φιλολογικής συζήτησης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον υπό ασφυκτική πίεση σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους και προτάσεις, όπως η έκδοση ευρωομολόγου, που παλαιότερα απορρίπτονταν ασυζητητί από τους ισχυρούς, φαίνεται να κερδίζουν έδαφος.

Πόσο μάλλον που διατυπώνονται πια από πρόσωπα όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κομισιόν Χουάν Χοσέ Μπαρόζο, όπως από την Παρασκευή είχε μεταδώσει το protothema.gr. H Κομισιόν προωθεί τρεις εναλλακτικές λύσεις για την έκδοση ευρωομολόγου, κάποιες εκ των οποίων δεν απαιτούν αναθεώρηση των συνθηκών.

Διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=160482 αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ.

Το "νέο" της ημέρας έγκειται στο ότι η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εμφανίζεται να τηρεί τουλάχιστον στάση αναμονής για την προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου, την οποία μέχρι πρότινος απέρριπτε ασυζητητί. Το Βερολίνο φέρεται να εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ευρωομόλογο δεν αποτελεί τη λύση για την κρίση στην Ευρωζώνη, ωστόσο κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι "θα μελετήσουμε την πρόταση Μπαρόζο και θα την κρίνουμε". (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=160655


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS