Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Γ. Παπανδρέου: Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δημοκρατική λαϊκή απάντηση είναι αυτή που γίνεται και υπό αντίστοιχες συνθήκες κοινωνικής ειρήνης. Όταν επιλέγεις να εκβιάσεις μια απάντηση, ακόμα και την πιο λογική, από ένα λαό, που αισθάνεται πιεσμένος και ταπεινωμένος, η αντίδραση δεν θα είναι στα πλαίσια του έλλογου αλλά του θυμικού. Κι αυτό χαρακτηρίζεται ως πολιτικός τυχοδιωκτισμός! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην ανάγκη οικοδόμησης μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης, ικανής να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την υπέρβαση του οικονομικού προβλήματος της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στις κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και στις θυσίες του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεώρησε σωστό να προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τη δανειακή σύμβαση.

«Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε ως έθνος και χώρα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς μας και να δουλέψουμε μαζί γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=107749&catID=1


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS