Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΚΟΜΜΑΤΑ , ΜΝΗΜΟΝΙΟ , ΝΔ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΣΑΜΑΡΑΣ , ΧΡΕΟΣ - 19... ματιές στο εκλογικό αποτέλεσμα

Αποτιμήσεις κι επιτιμήσεις, απολογισμοί και αφορισμοί, Κασσάνδρες και μετά Χριστόν προφήτες, τα... «απαραίτητα» συστατικά μιας μετεκλογικής αποτίμησης. Αντί άλλης «κριτικής» και περισπούδαστων αναλύσεων θα καταγράψουμε τρεις θεμελιώδεις τομείς που είναι δεδομένο ότι επηρέασαν καίρια τη λαϊκή ψήφο και τη στάση της απέναντι στη ΝΔ, παραθέτοντας και... 19 ενδεικτικά σχετικά κείμενα μας, με απολύτως έγκαιρες, και κομβικές για τις μετέπειτα εξελίξεις, παρεμβάσεις και προτάσεις. Επισημάνσεις που πέρα από ενισχυτικά και συμπληρωματικά στον παραταξιακό λόγο, λειτουργούν κι ως οδικός χάρτης για την νέα εκλογική μάχη αλλά και την μετέπειτα πορεία του χώρου.
  • Ανανέωση σε δομές και πρόσωπα
Βασικό ζητούμενο της Νέας Μεταπολίτευσης ήταν εξαρχής η ριζική στελεχιακή ανανέωση ώστε να αντικατροπτίζονται οι σύγχρονες κοινωνικές δυνάμεις (επιτροπή αξιολόγησης), η πλήρης θεσμική αναδόμηση ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο σύστημα, η ίδια η ιδρυτική ανασύσταση της παράταξης, όπως έγινε το 1956 και το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να σηματοδοτηθεί η υπέρβαση μιας προηγούμενης ιστορικής περιόδου.






21/4/2012 - Τα ψηφοδέλτια της... οργής
  • Τα όρια του αντιμνημονιακού λόγου
Τα εξαρχής όρια της αντιμνημονιακής ρητορικής της ΝΔ, οι εσκεμμένες μικροπολιτικές παρερμηνείες της και τα αναπάντητα λαϊκίστικα "μυθεύματα", οι "πλαστές" ταμπέλες και οι επιφανειακές ερμηνείες των παλλαϊκών μετώπων, η σύγκρουση με τα συντεχνιακά συμφέροντα και τον αριστερό μαξιμαλισμό, και η σύγχυση ανάμεσα στη δυναμική αντιπολίτευση και την τυφλή καταγγελία.

6/3/2010 - Ευρωπαϊκή συνοχή, ΔΝΤ και νοσταλγία της δραχμής


  • Εκλογές τον Δεκέμβριο και 2ο μνημόνιο
Οι "εφικτές" (;) εκλογές του Δεκεμβρίου, τα επίσημα στοιχεία για τα ταμειακά διαθέσιμα, το περίγραμμα των στόχων και τα νέα μέτρα, τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, η επίπονη "γέφυρα" προς τις νέες εκλογές, τα εναλλακτικά σενάρια και οι ακόμα πιο επώδυνες επιλογές.
5/11/2011 - Η αποκαθήλωση του... «σωτήρα» και η «ανεξήγητη» στάση Σαμαρά


8/11.2011 - Το Ευρωπαϊκό... Ζάλογγο και η Ελληνική συναίνεση


19/1/2012 - Μετά το «Αγγλικό δίκαιο» και.. τη «χρεοκοπία»...


2/2/2012 - Ο Σαμαράς και οι «τρεις» διαδρομές...


20/2/2012 - Ο Σαμαράς κι η «χρεοκοπία»...


27/3/2012 - Αν "εξαφανιζόταν" η ΝΔ !!

Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος - Ψυχολόγος

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS