Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Φόβοι τώρα ότι θα ακυρωθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Θα αποτελέσει "ιστορικό" προηγούμενο το πως μια κυβέρνηση με μια απόφαση που δημιουργούσε συνθήκες ικανές να οδηγήσουν υπό προϋποθέσεις σε θετικές εξελίξεις, κατόρθωσε σε λιγότερο από δυο μήνες να διαχειρίζεται και πάλι ένα περιβάλλον χρεοκοπίας! Θέλει πραγματικά ιδιαίτερες ικανότητες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι χειρότεροι εφιάλτες ξυπνούν στην κυβέρνηση, που βλέπει ότι όλη η προσπάθεια και οι θυσίες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση, μπορεί να πάνε στράφι από μέρα σε μέρα, καθώς η Τρόικα απειλεί με τις πλέον επώδυνες συνέπειες, όπως η πτώχευση και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την Κυριακή συζητήθηκαν όλα τα σενάρια τρόμου, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επανεξετάζει τώρα την κρίσιμη απόφαση της 21ης Ιουλίου, που έδινε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης και να εξασφαλίσει ομαλή δανειοδότηση τουλάχιστον για την επόμενη τριετία.

Η εικόνα από τους εταίρους μας, βάση της οποίας καλείται να κινηθεί η κυβέρνηση, είναι ότι οι Ευρωπαίοι είναι ένα βήμα πριν την αναθεώρηση της κρίσιμης, όσο και σημαντικής συμφωνίας, τόσο λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώνονται από εθνικά κοινοβούλια, όσο και λόγω της αδυναμίας της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε αναθεώρηση της συμφωνίας θεωρείται απίθανη η αποφυγή της χρεοκοπίας, αφού αυτό θα σημάνει και οριστική άρση της όποιας εμπιστοσύνης υπάρχει από την τρόικα στην ελληνική προσπάθεια. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=146593


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS