Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Αντώνης Σαμαράς: Εξεταστική για την είσοδό μας στο ΔΝΤ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ -  Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς εκτυλίχθηκε το περιβόητο πρώτο ετπάμηνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στο μνημόνιο. Παραποίηση στοιχείων, μυστικές διαβουλεύσεις, εγκληματικές καθυστερήσεις, ανεύθυνες δηλώσεις! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για το μνημόνιο, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή για να δούμε για ποιους λόγους μας πέταξαν έξω οι αγορές και δεν μπορούμε να δανειστούμε.

Στην συνέντευξη Τύπου που δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε ότι θα υπάρξει μια άνευ προηγούμενου οικονομική καθίζηση, την οποία ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν αντιληφθεί, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι είναι αιχμάλωτη σε ένα λάθος, ανίκανη να πιάσει τους στόχους. Η κυβέρνηση – είπε- έχει «σκοτώσει» την οικοδομή, παγώνοντας την αγορά και ενώ υποτίθεται ότι όλη αυτή η θυσία γίνεται για να μειωθεί το έλλειμμα. Η πρόβλεψη ήταν ότι το πρώτο 8μηνο θα μειωνόταν 4%, αλλά αυξήθηκε στο 22% και διερωτήθηκε «ποιος μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση; Που πήγε ο πάτος που -όπως είπε- ο κ. Βενιζέλος, έβαλε στο βαρέλι; Μας έχει φύγει ο πάτος».

Για το ειδικό τέλος στα ακίνητα ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πιάσει τον στόχο γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. Χαρακτήρισε το χαράτσι αντικίνητρο για την τακτοποίηση των αυθαίρετων, όπως έγινε και με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων. «Πρέπει να επιβάλουμε θυσίες αλλά με αποτέλεσμα. Θυσίες χωρίς αποτέλεσμα δεν έχουν νόημα», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση καθώς όπως είπε «η ΝΔ δέχτηκε να συμπορευτεί, και όταν ήρθε η ώρα να καταργηθούν τα προνόμια τύπου Φωτόπουλου το ΠΑΣΟΚ δεν το έκανε γιατί δεν μπορεί. Εμείς ψηφίσαμε στη Βουλή τον εφαρμοστικό νόμο για τη μείωση του κράτους, και το ΠΑΣΟΚ διατυμπανίζει ότι η ΝΔ δεν βοηθάει και την ίδια ώρα αυτοί διορίζουν 25.000 από την πίσω πόρτα». Όπως μάλιστα πρόσθεσε «έτσι όπως είναι τα πράγματα εγώ πλάτη δεν βάζω. Αυτή τη στιγμή η μονή καθαρή λύση είναι οι εκλογές».

Για την επαναδιαπραγμάτευση ανέφερε ότι σημαίνει προσπάθεια για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ πρόσθεσε ότι το κόστος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος διάσωσης.


ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=47416


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS