Ετικέτες

Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Ανάπτυξη 8% για την Αργεντινή του 2011!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η αποσπασματική εικόνα οδηγεί σε στρεβλή αποτύπωση της πραγματικότητας! Η Αργεντινή (με χρέος στο 1/6 του δικού μας!) πέρασε από μια φάση ισοπέδωσης για να δει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Σήμερα παραμένει απομονωμένη από τις αγορές (9% τα επιτόκια της) κι ο υψηλός πληθωρισμός "τρώει" μεγάλο μέρος των αυξήσεων. Για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και σύγκριση των δυο περιπτώσεων δείτε το, προ σχεδόν 2 ετών, σχετικό κείμενο μου "Θεωρίες Χρεοκοπίας - Όταν το ταγκό συνάντησε το μπάλλο"Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μπορεί οι χώρες της Ευρώπης να έχουν διαλέξει το δρόμο της λιτότητας στην οικονομική τους πολιτική, η Αργεντινή όμως όπως και άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής ακολουθούν τον αντίθετο δρόμο.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής αύξησε κατά 25% τον κατώτατο μισθό, ο οποίος ήταν ήδη ο υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής. Έχει φτάσει πλέον περίπου στα 410 ευρώ, σχεδόν το δεκαπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρει το Associated Press.

Την ίδια ώρα οι υψηλόμισθοι είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό, κατά περίπου πέντε φορές.

Παράλληλα με πρόσφατη απόφαση αυξήθηκαν κατά 23% τα προνοιακά επιδόματα αλλά και οι συντάξεις. Ωφελημένα είναι και τα συνδικάτα από νέα ευνοϊκά μέτρα αλλά και ο τομέας των μεταφορών και της ενέργειας.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της χώρας, η οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στις 23 Οκτωβρίου, επισήμανε ότι η Αργεντινή ήδη έχει ένα πολύ καλό σύστημα πρόνοιας για τα παιδιά και όλο τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ανάπτυξη στην Αργεντινή το 2011 θα φτάσει το 8%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο, συγκρίσιμο με αυτό της Κίνας, και οπωσδήποτε πολύ υψηλότερο από τα αναιμικά ποσοστά της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Παραταύτα, ο υψηλός πληθωρισμός, που είναι κοντά στο 10%, περιορίζει την αγοραστική δύναμη των πολιτών και, σε κάποιες περιπτώσεις ακυρώνει τις αυξήσεις σε επιδόματα και παροχές.

Το ΔΝΤ πάντως επικρίνει τη χώρα για ελλιπή στοιχεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πραγματικότητα ο πληθωρισμός είναι σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα επισήμως γνωστά.


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=86557


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS