Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Υποβάθμιση της Ιταλίας από τον S&P"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η κρίση "χτυπά" την πόρτα του πυρήνα της Ευρωζώνης, αλλά η Ευρωπαϊκή ηγεσία συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση ως διαχειρίσιμη, αποκλειστικά με δημοσιονομικούς περιορισμούς και μεταφορά των δομικών διοικητικών και οικονομικών αποφάσεων στο μέλλον! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας υποβάθμισε αργά το βράδυ της Δευτέρας κατά μια μονάδα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, εντείνοντας την ανησυχία για εξάπλωση της κρίσης στην ευρωζώνη. «Αυθαίρετη» χαρακτήρισε την αξιολόγηση ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Έτσι από την κατηγορία A+ η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έπεσε στη βαθμίδα Α ενώ τις προοπτικές για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης έριξε στο 0,7 από 1,3, για το διάστημα 2011-2014,

Σε ανακοίνωσή της η S&P σημειώνει: "Πιστεύουμε ότι η μειωμένη ταχύτητα της οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας θα καταστήσει δύσκολη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της κυβέρνησης".

"Οι προοπτικές ανάπτυξης της Ιταλίας αποδυναμώνονται και περιμένουμε ότι ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός της Ιταλίας και οι διαφορετικές πολιτικές μέσα στο κοινοβούλιο θα συνεχίσουν να μειώνουν τη δυνατότητα της κυβέρνησης να απαντήσει αποφασιστικά στις εγχώριες και εξωτερικές μακροοικονομικές προκλήσεις", ανέφερε επίσης η S&P. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=311027


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS