Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Προκαλούν οι βουλευτές"

Του Γιώργου Κύρτσου

Φραστική επίθεση δέχθηκε χθες στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αιτία, η προχθεσινή παρέμβαση του κ. Μόσιαλου στον τηλεοπτικό σταθμό Alter στη διάρκεια της οποίας τάχθηκε κατά των εισοδηματικών, ασφαλιστικών, φορολογικών, συνταξιοδοτικών προνομίων των συναδέλφων του.

Ο κ. Μόσιαλος διευκρίνισε ότι δεν κάνει χρήση αυτών των προνομίων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αξιοπιστία του έναντι των πολιτών, που είναι λογικό να προβληματίζονται με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Οι συνάδελφοί του, όμως, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ -με ορισμένες τιμητικές εξαιρέσεις- δεν ενδιαφέρονται τόσο για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος όσο για την κατοχύρωση, σε περίοδο σκληρής λιτότητας, των προκλητικών προνομίων τους.


Διαχειριστικός έλεγχος

Κατά την άποψή μας, έφτασε η ώρα για διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά των βουλευτών και της Βουλής, από ανεξάρτητη επιτροπή ικανών και αναγνωρισμένων επαγγελματιών. Στόχος του ελέγχου θα πρέπει να είναι η τεκμηρίωση όλων των προνομίων που λαμβάνουν οι βουλευτές και οι συνεργάτες τους, με στόχο την άμεση κατάργησή τους.

Δεν είναι δυνατόν να καλύπτεται μεγάλο μέρος του εισοδήματος των βουλευτών και το... επίδομα παρουσίας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές από αφορολόγητα προνόμια, σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση μείωσε το αφορολόγητο για τους πολίτες από τις 12.000 ευρώ το χρόνο στις 8.000 ευρώ και στη συνέχεια στις 5.000 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίζουν προκλητικά μεγάλη σύνταξη οι βουλευτές με μία θητεία στη Βουλή, όταν οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πρέπει να εργάζονται 35 και 40 χρόνια για να παίρνουν μία σύνταξη της τάξης των 700-1.000 ευρώ το μήνα. Ούτε, φυσικά, μπορούν να κυκλοφορούν οι βουλευτές με δωρεάν πολυτελές αυτοκίνητο, όταν αυξάνεται για τους πολίτες η φορολογία του αυτοκινήτου και της χρήσης του.

Η νομοθετική εξουσία έχει τεράστιες ευθύνες για το οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας. Η Βουλή λειτούργησε για δεκαετίες σαν πλυντήριο μεγάλων και οργανωμένων συμφερόντων, με τους βουλευτές να υπονομεύουν συστηματικά το δημόσιο συμφέρον. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι βουλευτές για να τους πάρουμε στα σοβαρά είναι να παραιτηθούν των εξωφρενικών προνομίων και να ευθυγραμμιστούν στα ασφαλιστικά, εισοδηματικά, φορολογικά, συνταξιοδοτικά ζητήματα με τους ψηφοφόρους τους. Διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του κ. Ξυνίδη για γιαούρτια που έρχονται...


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=86554


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS