Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Δώστε βάρος στην ανάπτυξη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εάν ακόμα και το ΔΝΤ, γνωστό για το δημοσιονομικό στραγγαλισμό που έχει επιβάλλει οπουδήποτε έχει επέμβει, εγκαλεί την Ε.Ε. επειδή δεν επενδύει αρκετά στην ανάπτυξη (διαβλέποντας γενικευμένη επιβράδυνση) ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για το μείγμα πολιτικής που χρησιμοποιείται στον τόπο μας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ενίσχυση της ανάπτυξης με δημοσιονομικά πακέτα στήριξης (αύξηση δαπανών) ζητά από τις ισχυρές χώρες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που προειδοποιεί για «σοβαρές επιπτώσεις» στην παγκόσμια οικονομία από την κρίση. Το Ταμείο καλεί ακόμη την ευρωζώνη να αντιμετωπίσει άμεσα την κρίση χρέους και αποκαλεί "τρέλα" τις συζητήσεις για διάσπαση του ευρώ.

Η προειδοποίηση για τις επιπτώσεις απευθύνεται κυρίως στους Ευρωπαίους που οφείλουν να ελέγξουν την κρίση, αλλά και στις ΗΠΑ που καλούνται να μειώσουν τα μεγάλα χρέη και ελλείμματα.

Το ΔΝΤ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αστάθεια, που όπως λέει έχει επιδεινωθεί από κακές αποφάσεις άσκησης πολιτικής με αποτέλεσμα σήμερα να απειλείται σημαντικά η ανάπτυξη.

Ενώπιον των κινδύνων το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για ανάπτυξη της ευρωζώνης που πλέον διαμορφώνονται σε 1,6% για το 2011 και σε 1,1% το 2012. Το Ταμείο ζητά ακόμη από την ΕΚΤ να είναι έτοιμη να μειώσει τα μειώσει τα επιτόκια εάν αυξηθούν οι πτωτικοί κίνδυνοι.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί 4% σε ετήσια βάση το 2011 και το 2012, από 4,3% το 2011 και 4,5% το 2012.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4658691


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS