Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Το καλό, το κακό και το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η έλλειψη εμπιστοσύνης στη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης και η αδυναμία της Ε.Ε. να προχωρήσει στην αναμόρφωση του διοικητικού και οικονομικού μοντέλου της, προκρίνουν πλέον ως λύση ένα γενναίο "κούρεμα" των ομολόγων και απευθείας στήριξη τραπεζών και καταθέσεων. Ο "μεσάζοντας" (κυβέρνηση) θεωρείτε πια αναξιόπιστος για τα ελάχιστα, ούτε κατά διάνοια βέβαια για να επαναδιαπραγματευτεί οτιδήποτε! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στα τρία πιθανά σενάρια για το μέλλον της χώρας εστιάστηκε η συζήτηση που διεξήχθη σε δραματικούς τόνους στον διευρυμένο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, σε μία συνεδρίαση που είχε διάρκεια πεντέμισι ωρών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών yπάρχει το "καλό" σενάριο το οποίο αφορά την κύρωση και εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που προβλέπει μεταξύ άλλων αναδιάρθρωση του χρέους με ''κούρεμα'' ομολόγων της τάξεως του 20%.

Υπάρχει όμως και ο "εφιάλτης", που είναι να μην προχωρήσει η συμφωνία με την τρόικα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ανεξέλεγκτη χρεoκοπία για τη χώρα. Στον κίνδυνο αυτό, αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τις αναφορές στην Αργεντινή, που προκάλεσαν ποικίλλες αντιδράσεις.

Το τρίτο σενάριο αφορά την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, με "κούρεμα", κατά 50%, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών. Στην περίπτωση αυτή θα έχει προηγηθεί ανακοίνωση μέτρων της επόμενης τριετίας και ψήφιση προϋπολογισμού.

Στο τελευταίο σενάριο γίνονται αναφορές σε καθημερινή βάση από διεθνείς παράγοντες. Εξασφαλίζει, πάντως, βιωσιμότητα ταμείων και τραπεζών, καθώς και καταθέσεις με χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=86552


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS