Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Δι’ ευχών της Χίλαρι οι έρευνες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δεν είναι καιρός αντίστοιχες πρωτοβουλίες να υπάρξουν και στα Ελληνικά χωρικά ύδατα; Η Κύπρος έδειξε το δρόμο που οφείλαμε να έχουμε ακολουθήσει εδώ και χρόνια, εμπλέκοντας στην υπόθεση διεθνείς κολοσσούς στο χώρο της ενέργειας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών - όπως φάνηκε από την προχθεσινή τοποθέτηση της Χίλαρι Κλίντον στη συνάντησή της με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και από την ανακοίνωση της Κομισιόν - συνεχίζει να τρυπάει ο «Ομηρος» στο κυπριακό Οικόπεδο 12. Την ίδια ώρα, παρά τους υψηλούς τόνους που εξακολουθούν να τηρούν οι Τούρκοι αξιωματούχοι απειλώντας με «αντίποινα», διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι οι επιλογές της Τουρκίας για ουσιαστική αντίδραση στις εξορύξεις έχουν περιοριστεί.

Και χθες οι έρευνες εξόρυξης συνεχίστηκαν ομαλά και το γεωτρύπανο έφτασε στον πυθμένα της θάλασσας, σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του κυπριακού υπουργείου Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη, ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο ώς τρεις μήνες, ανάλογα με τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν. «Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη. Θα συνεχίσουμε», διεμήνυσε από τη Νέα Υόρκη, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, επαναλαμβάνοντας ότι οι έρευνες είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4658668


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS