Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Στο τραπέζι αλλαγή όρων του δεύτερου πακέτου"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μου φαίνεται πλέον πολύ πιθανό πέρα από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ή την όποια διεύρυνση του "κουρέματος" με κάλυψη των τραπεζών, να πάμε και σε μια μαζικότερη αγορά ομολόγων από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και επαναγοράς τους εντός του 2012 από την Ελλάδα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το ενδεχόμενο αλλαγής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Θα πρέπει να δει κανείς εάν αυτά που είχαν προβλεφθεί τον Ιούλιο ισχύουν ακόμη υπό το φως των πιο πρόσφατων εξελίξεων», είπε ο κ. Σόιμπλε, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι θα ήταν λάθος στην παρούσα συγκυρία να κάνει εικασίες επί των αλλαγών.

Πάντως σημείωσε με νόημα ότι δεν θα εκπλησσόταν εάν διαπιστωνόταν ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Αναλυτές εκτιμούσαν ότι ενδεχομένως ο κ. Σόιμπλε υπονοεί ένα μεγαλύτερο κούρεμα στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) ή και ένα haircut τάξης του 50% σε μη εθελοντική βάση. Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Βερολίνο έχουν αναφερθεί σε ένα τέτοιο «Σχέδιο Β».

Αλλοι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο κ. Σόιμπλε αναφέρεται στο αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο, με τα νέα μέτρα που πρέπει να λάβει η Αθήνα, προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της περιόδου 2012 - 2014. Το IIF, που εκπροσωπεί τις τράπεζες, τάσσεται υπέρ της εφαρμογής της απόφασης της 21ης Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι με αυτήν το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100002_24/09/2011_457202


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS