Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Πλεονασματικό το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο 10μηνο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σε 1,5 χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται να έχει λύσει το πρόβλημα των διπλών ελλειμμάτων και να αποκτά ουσιαστική διαπραγματευτική ισχύ για τη ρύθμιση του χρέους και την προώθηση πολιτικών για την απασχόληση. Το πολιτικό παιχνίδι τώρα αρχίζει! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πλεόνασμα ύψους 2,2 δισ. ευρώ παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στους πρώτους δέκα μήνες του 2013, έναντι ελλείμματος 3,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε κατά κύριο λόγο η σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 2,7 δισ. ευρώ και ακολούθως η αύξηση των πλεονασμάτων των ισοζυγίων τρεχουσών μεταβιβάσεων κατά 2,2 δισ. ευρώ και υπηρεσιών κατά 1,5 δισ. ευρώ, ενώ αντίθετα αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων.

Ειδικότερα, ο περιορισμός του εμπορικού ελλείμματος οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στη σημαντική μείωση των πληρωμών για εισαγωγές αγαθών κατά 5,4%, αλλά και στην άνοδο των εξαγωγικών εισπράξεων κατά 4,5%.

Εκτός από τις εξαγωγές πετρελαιοειδών οι οποίες έχουν την πιο σημαντική συνεισφορά στην άνοδο αυτή, μεγάλη είναι και η συμμετοχή των κλάδων των τροφίμων και ποτών και των μη μεταλλικών ορυκτών. Η μείωση των εισαγωγών αγαθών οφείλεται κυρίως στα καύσιμα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/745122


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS