Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Ανοίγει πανιά ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν το άνοιγμα των αγορών, η άρση των περιορισμών, η διευκόλυνση του επιχειρείν, η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, "γεννά" πραγματικές θέσεις εργασίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αύξηση θέσεων εργασίας και αύξηση εσόδων για την εθνική οικονομία υπόσχεται το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό που μετά από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων και τροποποιήσεων, πήρε την άγουσα για τη Βουλή και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή. Ανοίγει πανιά ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα.

Στόχος του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που αναμορφώνει πλήρως το θεσμικό πλαίσιο γύρω από τον θαλάσσιο τουρισμό, είναι το άνοιγμα της αγοράς με την προσέλκυση τουριστικών σκαφών στην Ελλάδα. Μια αγορά, ο τζίρος της οποίας το 2013 ανήλθε σε 430 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η Ελλάδα παρουσιάζει τον χαμηλότερο μέσο όρο θέσεων ελλιμενισμού από όλες τις χώρες (0,5 ανά χιλιόμετρο ακτογραμμής για την Ελλάδα αντί 8,9 για τις χώρες της Μεσογείου, της ΕΕ και της Τουρκίας). Εάν προσεγγίσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα αντιστοιχούν σε 142.000 θέσεις ελλιμενισμού με ανάλογα οφέλη σε θέσεις εργασίας και έσοδα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63976860


 Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS