Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Στα σπάργανα ενός νέου ευρωπαϊκού κόμματος;

Του Αλέξανδρου Κριτσίκη, Δικηγόρου, Υποψήφιου ΔΝ

Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες πολιτικών καταστάσεων μοναδικών στην Μεταπολιτευτική ιστορία. Ποιος αγνοεί τις πρόσφατες ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο, που με μεγάλες πλειοψηφίες εξουσιοδότησαν τον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους εταίρους, τις ψηφοφορίες για την θέσπιση των προαπαιτούμενων, τα οποία κρίθηκαν αναγκαία από τους δανειστές για τη μελλοντική σύναψη της συμφωνίας. Φυσικά οι ευρείες αυτές πλειοψηφίες δεν σταματούν μόνο εκεί. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνεται, ότι η σημερινή Βουλή ψηφίζει και πράττει σε αντιστοιχία με την κοινωνία, της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία απαιτεί τη σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους και την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.

Μήπως λοιπόν όλες αυτές οι καταστάσεις, προμηνύουν μελλοντικές εξελίξεις, που αδυνατούμε ή δεν θέλουμε να δούμε; Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η ευρεία πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη. Εύλογα λοιπόν αναρωτιέμαι δια του παρόντος για το αν ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη αυτό, που η ελληνική κοινωνία απαιτεί, δηλ. να γεννηθεί ένας νέος σχηματισμός ή ένα νέο κίνημα, όπως θέλετε χαρακτηρίστε το, το οποίο θα εκφράζει την προαναφερθείσα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μας. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με καλύτερο τρόπο από έναν νέο σχηματισμό και σε μελλοντική φάση από ένα θεσμοθετημένο σύμφωνα με το νόμο κόμμα.

Αυτό το νέο μελλοντικό μόρφωμα, το οποίο θα έχει γεννηθεί από την ίδια την κοινωνία για την κοινωνία, θα απαρτίζεται ως επί το πλείστον από νέους, άφθαρτους ανθρώπους -επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς κτλ, χωρίς βέβαια να αγνοείται η συνεισφορά των πρεσβύτερων-, οι οποίοι ζουν στην κοινωνία, γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν μεράκι και όρεξη να τα αντιμετωπίσουν. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να συναθροισθούμε όλοι μαζί «ευρωπαϊκά» και να τα «αλλάξουμε» επιτέλους όλα στην χώρα μας (πχ την παραγωγική δομή της χώρας, την έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις κτλ). Όραμα μας να εξαλείψουμε τις αντιφάσεις, που παρουσιάζει σήμερα το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και την μετέωρη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται λόγω της οικονομικής ενοποίησης αυτού και όχι της πολιτικής. Αντίπαλος του νέου εγχειρήματος ο λαϊκισμός, η ιδεοληψία, το φθαρμένο κομματικό σύστημα (διατηρούμε ωστόσο το υγιές), οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας!

Άλλωστε, ο Μαρξ ισχυρίστηκε ότι, «οι επαναστάσεις είναι οι ατμομηχανές της ιστορίας». Μήπως ήρθε εντέλει η ώρα για τη δική μας «ευρωπαϊκή επανάσταση»;;; 

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS