Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Το επίπλαστο δίλημμα των εκλογών «Το παλιό ή το νέο»

Του Αλέξανδρου Κριτσίκη
Δικηγόρου, Υπ.ΔΝ

Λίγες μέρες προ της τρίτης για φέτος εκλογικής αναμέτρησης ο Αλέξης, που απατηλά προκήρυξε και αυτές εκλογές προσπαθώντας να αποσπάσει εκβιαστικά τη ψήφο του μέσου πολίτη καθόρισε το διακύβευμα αυτών των εκλογών ως αποκλειστικά αρμόδιος όντας πρωθυπουργός. Αρχικά ζήτησε καθαρή λαϊκή εντολή προκειμένου να αποσπάσει αυτοδυναμία και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους. Στην πορεία όμως, όταν διαπίστωσε από τις πρώτες δημοσκοπήσεις, ότι το δίλημμα που έθεσε δεν προχωρούσε, υπό την επιρροή φαντάζομαι κάποιων «έξυπνων» συμβούλων του το μετέβαλε. Υποστήριξε λοιπόν όπως όλοι γνωρίζουμε, ότι στις εκλογές αυτές συγκρούεται το παλιό με το νέο και πως πρέπει στις εκλογές να ξεμπερδέψουμε με το παλιό κατεστημένο.

Από την άλλη ο Βαγγέλας ως απάντηση στο εκβιαστικό αυτό δίλλημα του Αλέξη απάντησε πως η ΝΔ είναι μαζί το καλό παλιό και το προοδευτικό νέο.  Σημειωτέο, ότι τον Βαγγέλα, που πολλοί τον θεωρούσαν ακόμη και μέσα στο κόμμα ως μεταβατικό αρχηγό και τίποτε άλλο, εξελίσσεται όπως δείχνουν τα πράγματα στον άνθρωπο που μπορεί να κοιτάξει κατάματα τον Αλέξη και να τον νικήσει. Που να φανταζόταν αλήθεια η ΝΔ ότι τον άνθρωπο αυτόν που έψαχνε απεγνωσμένα χρόνια ως τον «αντί-Αλέξη» τον είχε μέσα στη φαρέτρα της τόσο καιρό και μάλιστα αναξιοποίητο;

Αλλά μην ξεφεύγουμε από τον κεντρικό προβληματισμό του άρθρου, που δεν είναι άλλος από το ως άνω δίλημμα. Τι ακριβώς σημαίνει ΠΑΛΙΟ και τι ΝΕΟ; Πώς αλήθεια θα όριζε ο καθένας μας αυτές τις λέξεις πολιτικά; Τι σημασία θα έδινε; Χωρίς υπερβολές ο καθένα μας συνειδητοποιεί εύλογα, ότι είναι άλλο ένα ψεύτικο δίλημμα που χρησιμοποίησε ο Αλέξης, προκειμένου να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και να του υφαρπάξει τη ψήφο. Γιατί κακά τα ψέματα στην πολιτική δεν υπάρχει παλιό ή νέο. Υπάρχει μόνο παλιά ΠΟΛΙΤΙΚΗ και νέα ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ως γνωστόν στην πολιτική αρένα εφαρμόζονται οι πολιτικές και οι ιδεολογίες, που αυτές εκπροσωπούν. Αυτές είναι που τίθενται στην κρίση του λαού και το αποτέλεσμα αυτών είναι μετρά.

Είναι αδιάφορο νομίζω εάν αυτές τις πολιτικές τις εφαρμόζουν παλιοί η νέοι, αν και κατά την ταπεινή μου άποψη καλό είναι να τις ασκούν νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι. Στην πολιτική οι πολιτικοί κρίνονται αποκλειστικά από το αποτέλεσμα και όχι από την προσπάθεια. Άρα για ποιο παλιό η νέο κάνει λόγο ο Αλέξης, όταν δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι πολιτική θα εφαρμόσει; Αλλά πώς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα όταν επί ημερών του υπογράφτηκε το σκληρότερο μνημόνιο; Με τέτοια λοιπόν επίπλαστα διλήμματα αποφεύγει για άλλη μια φορά να πει την αλήθεια στον λαό και τον αφήνει σε θολά νερά. Για την ακρίβεια σε ατμόσφαιρα δημιουργικής ασάφειας, όπως εύστοχα θα έλεγε και ο τέως σύντροφος του Γιάνης. Αλλά θα μου πείτε αυτός πρόλαβε και πήδηξε πρώτος από το καράβι.

Συνεπώς ο Αλέξης όχι μόνο δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση, αλλά προσπαθεί για άλλη μια φορά να μπερδέψει αυτήν. Θα του το επιτρέψει όμως και αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός;;;

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS