Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Αντ. Σαμαράς: «Καλύτερη λύση το ευρωομόλογο»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όπως αποδείχτηκε κι από τη νέα εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού σε Ιταλία και Ισπανία, η ελάχιστη μείωση του Ελληνικού χρέους δεν αρκεί για να αλλάξει το κλίμα. Ευρωομόλογο, διεύρυνση αρμοδιοτήτων ΕΚΤ και υπ. Οικονομικών είναι τα πρώτα απαραίτητα βήματα... Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Να επιδείξουν οι χώρες της ευρωζώνης "ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα", συνέστησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τάχθηκε, εκ νέου, υπέρ της υιοθέτησης του ευρωομολόγου, αλλά και της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη, δήλωσε: "Αυτή την ώρα, οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα".

"Και αν τελικά", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ "δεν επιλέξουν το ευρωομόλογο, που για μας -το φωνάζουμε καιρό- είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να ενισχύσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, ώστε να καταλάβουν οι κερδοσκόποι ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη, ότι έχει τα πολεμοφόδια να τους αντιμετωπίσει".

"Μόνον έτσι θα τους αποθαρρύνει και μόνον έτσι θα χαλάσει τα σχέδιά τους", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.



ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=138222


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS