Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Κρίσιμο για το μέλλον

Το 2013 δεν προβλέπεται να είναι «χαρούμενο» και «ευτυχές» σε συλλογικό επίπεδο. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, με όσα περνάει τα τελευταία τρία χρόνια η πλειονότητα των πολιτών της και με τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά. Από την άλλη πλευρά και εδώ που έχουμε φτάσει, είναι φανερό ότι το νέο έτος μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον της χώρας.

Η πολιτική τάξη και η κοινωνία καλούνται για άλλη μια φορά να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες και να τολμήσουν άλματα προς τα εμπρός. Το κοινωνικοοικονομικό μοντέλο του παρελθόντος δεν ήταν διατηρήσιμο και μας οδήγησε στο χείλος της αβύσσου. Όσοι ευαγγελίζονται επιστροφή σε αυτό είναι εκτός πραγματικότητας. Αντιθέτως, με τις ανάσες που μας προσφέρονται και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η χώρα έχει μια ευκαιρία, ίσως την τελευταία, για να εισέλθει σε σταθερή πορεία που δημιουργεί ελπίδες.

Γι’ αυτό το 2013 χαρακτηρίζεται έτος-κλειδί. Δεν αναμένεται κάποιο θαύμα, αλλά αν σφίξουμε τα δόντια και προχωρήσουμε, μπορούμε να προσδοκάμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα οι καθιερωμένες ευχές για την Ελλάδα θα ξανακούγονται.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_30/12/2012_476409

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS