Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Αισιόδοξος εμφανίζεται για το 2014 ο Mr Doom, Νούριελ Ρουμπινί

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν βλέπει κι ο Ρουμπινί σημάδια ανάκαμψης στην παγκόσμια οικονομία να αρχίζω να "φοβάμαι" για το μέλλον της κρίσης; Διορατικότητα με... χρονοκαθυστέρηση! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

O οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί, γνωστός για την πρόβλεψη του για τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές του 2014, αναμένοντας μέτρια ανάκαμψη τόσο στις αναπτυγμένες οικονομίες όσο και στις αναδυόμενες αγορές .

“Οι αναπτυγμένες οικονομίες, οι οποίες έχουν επωφεληθεί από την επώδυνη υπομόχλευση του ιδιωτικού τομέα, τον περιορισμό των δημοσιονομικών προβλημάτων, και τη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, θα αναπτυχθούν κοντά στο 1,9% ετησίως, το 2014", όπως δήλωσε ο οικονομολόγος Επιπλέον, όπως πρόσθεσε, οι κίνδυνοι γύρω από την παγκόσμια οικονομία θα είναι πολύ λιγότεροι το νέο έτος.

Οι απειλές της κατάρρευσης της Ευρωζώνης, ενός ακόμη shutdown της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μίας μάχης για την οροφή του αμερικάνικου χρέους, μιας ανώμαλης προσγείωσης της οικονομίας της Κίνας , ή ενός πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, θα είναι πολύ πιο υποτονικές το 2014, όπως σημειώνει ο Ρουμπινί. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/748584

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS