Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Σαμαράς: Βιώσιμο το χρέος το 2014, βγαίνουμε από το Μνημόνιο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένας κύκλος σκληρής προσαρμογής ολοκληρώνεται δίνοντας σταδιακά τη θέση του στην αναπτυξιακή δημιουργία και την επούλωση των πληγών... Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πεπεισμένος ότι το ελληνικό χρέος θα κηρυχθεί και επισήμως βιώσιμο το 2014 σηματοδοτώντας έτσι την απαρχή της εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο -διαγγελματικού χαρακτήρα- μήνυμά του για το νέο έτος.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός:

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014, καθιστάμενη ξανά μια «φυσιολογική χώρα»:

«Το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες. Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα Μνημόνια. Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι μας θα τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους. Το 2014 θα κάνουμε και το μεγάλο βήμα να βγούμε από το Μνημόνιο», είπε.

Αναφέρθηκε, παραπέμποντας εμμέσως και στις πρόσφατες περιπτώσεις Τομπούλογλου και Λιάπη, στην αντιμετώπιση περιστατικών διαφθοράς από τη Δικαιοσύνη, λέγοντας:

«Αποδείξαμε ότι χτυπάμε τη διαφθορά παντού. Σήμερα όλο και περισσότεροι - και επώνυμοι μάλιστα - αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια της μεταπολίτευσης μαζί. Κι αυτό θα συνεχιστεί…»

Χαρακτήρισε «θρασύδειλη» την επίθεση στην γερμανική πρεσβευτική κατοικία αποδίδοντάς την σε «εχθρούς της πατρίδας»: (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS