Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Γιατί οι ξένοι «αγοράζουν» τώρα Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αρχικά αγοράζουν την προοπτική υπεραξιών. Στο βαθμό που το επενδυτικό περιβάλλον θα γίνεται όλο και πιο φιλικό, σταδιακά θα αγοράζουν και σταθερότητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Oι ξένοι, προεξοφλώντας το σενάριο βελτιωμένης πορείας για την Ευρώπη και μακροπρόθεσμου ανοδικού κύκλου για την ελληνική οικονομία, αγοράζουν μετοχές, ομόλογα και ακίνητα από τη χώρα μας.

Μέχρι σήμερα, οι τοποθετήσεις τους είναι επιλεκτικές και εστιάζουν στον χρηματοοικονομικό τομέα, στις ισχυρές επιχειρήσεις, σε εταιρείες που δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς και σε ποιοτικά ακίνητα.

Οι επόμενοι μήνες του έτους είναι καθοριστικοί για τη διαμόρφωση του κλίματος στις τάξεις των ξένων, ωστόσο κύκλοι της αγοράς δεν πιστεύουν σε σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης μέχρι τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου.

Το έντονο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την πρώην Εμπορική Leasing, αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα για την πρόθεση διεθνών κεφαλαίων να τοποθετηθούν στη χώρα μας (κίνηση που αφορά τη διάθεση αγοράς τόσο δανείων προς ελληνικές επιχειρήσεις όσο και ακινήτων, καθώς μέρος των δραστηριοτήτων αποτελεί το sale and lease back).

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, βέβαια, είναι η διαφαινόμενη άνεση των ελληνικών τραπεζών να αντλήσουν στις μέρες μας κεφάλαια, που στο παρελθόν θα έπρεπε να... ιδρώσουν για να κάνουν κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι οι τράπεζες μπορούν να αντλούν δισεκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο όπου το ένα stress test διαδέχεται το άλλο και το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αναμφίβολα είναι θετική έκπληξη.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ο Γενικός Δείκτης έχει επιδείξει πολύ ισχυρή αντοχή σε εξελίξεις οι οποίες σε άλλες εποχές θα ωθούσαν πολλούς επενδυτές σε πωλήσεις.

Ακόμη και σε πολύ μεγάλα projects, όπως αυτό του Ελληνικού, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Όσο κι αν πολλοί θα ήθελαν οι διεκδικητές να είναι περισσότεροι, το γεγονός ότι έστω και μία κοινοπραξία ενδιαφέρθηκε ως το τέλος για να επενδύσει πολλά δισ. ευρώ στην Αττική είναι είδηση με μεγάλη σημασία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1193483/giati-oi-xenoi-agorazoyn-ellada-tora.html
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS