Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΕΚΛΟΓΕΣ , ΝΔ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΣΑΜΑΡΑΣ , ΣΥΡΙΖΑ - Ο Σαμαράς, το όραμα του 2021 και οι εκλογές

Η δημοσιονομική σταθεροποίηση που ολοκληρώθηκε έναν χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου έκλεισε έναν επώδυνο για την κοινωνία κύκλο που περιελάμβανε όμως και μεγάλες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία. Το επόμενο κεφάλαιο αυτής της πορείας υποχρεωτικά αφορά, σχεδόν αποκλειστικά, την αναπτυξιακή εκτίναξη, την ανασύσταση των παραγωγικών δομών. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εδώ και χρόνια έθεσε ένα πλαίσιο αρχών και ένα χρονικό όριο με ισχυρό συμβολισμό ως τη βάση αυτής της δημιουργικής προσπάθειας.

Το όραμα Σαμαρά για το 2021, που ουσιαστικά περιλαμβάνει την ολοκλήρωση αυτής της κυβερνητικής τετραετίας και την επόμενη, κινείται στη λογική της ανάδειξης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, στην συνεχή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, στην εξωστρεφή προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας. Το κρατικοδίαιτο μοντέλο, των αναξιοποίητων επιδοτήσεων και του άκρατου δανεισμού δίνει σιγά, σιγά τη θέση του σε μια αναγεννημένη παραγωγική βάση προσανατολισμένη στην επιπρόσθετη αξία, την ποιότητα, την καινοτομία.

Για πρώτη φορά στη χώρα δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Πατώντας σε σοβαρές μελέτες που εμπλουτίστηκαν με στοιχεία που τονίζουν την ιδιαιτερότητα μας, όπως το πολιτιστικό στίγμα και οι ενεργειακές δυνατότητες μας, προτείνεται ένα σχέδιο απολύτως υλοποιήσιμο που ανασυντάσσει τις παραγωγικές δυνάμεις, μετατρέπει την Ελλάδα σε επενδυτικό μαγνήτη και ενισχύει την απασχόληση σε μόνιμη και ισχυρή βάση.

Απέναντι σε αυτή την επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσει ξεπερασμένες συνταγές που καταδίκασαν την πατρίδα μας στην αναπαραγωγή των παθογενειών που έφεραν την κρίση. Αναμασά στερεότυπα περασμένων δεκαετιών για κρατικοποιήσεις, διορισμούς στο δημόσιο, υψηλή φορολόγηση, «κυνήγι» των επενδυτών. Σε μια εποχή που ακόμα και οι πιο ακραιφνείς θιασώτες του υπαρκτού σοσιαλισμού αξιοποιούν τα εργαλεία του φιλελευθερισμού για να παράγουν πλούτο κι ευημερία για τους πολίτες του, οι εγχώριοι «επαναστάτες» μένουν αγκυλωμένοι στους μύθους τους παρελθόντος.

Οι φετινές ευρωεκλογές δεν είναι μια εύκολη ευκαιρία εκτόνωσης του προσωπικού θυμού, δεν είναι μια χαλαρή διαδικασία για την αποστολή μηνυμάτων που είναι ήδη γνωστά και λαμβάνονται υπόψη στη χάραξη των πολιτικών της επόμενης μέρας μετά τη λιτότητα. Πρόκειται για μια μάχη των δημιουργικών δυνάμεων που βλέπουν την Ελλάδα ως αναπόσπαστο κομμάτι των Ευρωπαϊκών διεργασιών, που αναζητούν ένα επενδυτικό τσουνάμι απέναντι στις αναχρονιστικές λογικές μιας αφελούς αριστερής επαναστατικότητας που παίζει στα ζάρια ενός επίπλαστου τσαμπουκά το μέλλον της χώρας.

Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος –Ψυχολόγος

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS