Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΕΚΛΟΓΕΣ , ΝΔ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΣΥΡΙΖΑ - Η αυτοδιοίκηση δεν... «πάει» ΣΥΡΙΖΑ

Σαν να μην έφτανε η αγωνία των στελεχών της Κουμουνδούρου για να ανακαλύψουν, σώνει και καλά, μήνυμα πολιτικής ανατροπής από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ήρθε και το πιο άστοχο ever, exit poll, να τους δημιουργήσει την αρχική εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε κυρίαρχη δύναμη στην Αττική για να εκτεθούν πλήρως σε λίγες ώρες από τις υπερφίαλες και άστοχες δηλώσεις τους!

Η αυτοδιοίκηση τελικά δεν ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν επιχειρείς, με κάθε μέσο, να μετατρέψεις μια εκλογική διαδικασία με συγκεκριμένο διακύβευμα σε γενικευμένη πολιτική μάχη, πέρα από τις διαθέσεις της κοινωνίας για απτές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα του δήμου και της περιφέρειας του, και τελικά καταλήγεις να καταγράφεσαι ως αυτοδιοικητικά ανύπαρκτος σε όλη την Ελλάδα και στο προπύργιο σου την Αττική τα ποσοστά σου αντί να αυξάνονται να υποχωρούν κατά 8%, μόνο επινίκια δεν δικαιολογούνται.

Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην στυγνή κομματικοποίηση μιας διαδικασίας που διέπετε από τους δικούς της κανόνες κι επηρεάζεται πολύ από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προσωπικών σχέσεων, την ικανότητα επίλυσης απλών ζητημάτων, την αύρα των υποψηφίων. Γύρισαν όμως κυρίως την πλάτη στην έπαρση όσων θεώρησαν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι απλά εφαλτήριο πολιτικής εκτροπής κι αποσταθεροποίησης της χώρας.

Σοφά έπραξε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που κράτησε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους στη δήλωση του για τα αποτελέσματα της 1ης Κυριακής. Η κοινωνία απεχθάνεται την οίηση της εξουσίας και στέλνει χρήσιμα μηνύματα προς όλους που καλό είναι να αποκωδικοποιούνται με πιστότητα κι όχι να προσαρμόζονται στις αρχικές πολιτικές στοχεύσεις για να τις δικαιολογήσουν, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ παρά την θετική αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων επέλεξε να στηρίξει, είχε ατυχή αποτελέσματα στο δήμο Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής λόγω της έλλειψης εσωτερικής συνοχής. Οι προσωπικές επιλογές κάποιων, με τα όποια κίνητρα τους, στοίχισαν στην παράταξη ακόμα και την τελική νίκη σε αυτές τις περιοχές. Όταν καθίσει η σκόνη των εκλογών καλό θα είναι να αναζητηθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτές τις ρωγμές κι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για τη στάση του σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία.

Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος –Ψυχολόγος

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS