Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΕΟΡΤΕΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Καλή χρονιά με ελπίδα και μαχητικότητα...

Ολοκληρώνεται μια χρονιά που θα χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη και το συλλογικό ασυνείδητο ολόκληρων γενιών, για τις πολιτικές εξελίξεις και τις γενικευμένες κοινωνικές ανατροπές που έφερε. Μια καινούρια, εξίσου στενάχωρη χρονιά ξεκινά, με τα νοικοκυριά να βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις, τις επιχειρήσεις να προσεγγίζουν όλο και πιο μαζικά την πιθανότητα του «λουκέτου» και τους εργαζόμενους να βλέπουν το φάσμα της ανεργίας να τους περικυκλώνει. Μέσα σε αυτό το κλίμα η επίκληση για αισιοδοξία δεν μοιάζει εύκολο να φωλιάσει στις καρδιές μας. Είναι όμως απαραίτητο για τη διατήρηση της προσωπικής και οικογενειακής ισορροπίας μας αλλά και για την πολιτικοοικονομική προοπτική του τόπου, να συντηρήσουμε ένα ελάχιστο όριο ελπίδας, μια σπίθα μαχητικότητας απέναντι στο μίζερο σκηνικό των ημερών.

Μεγαλύτερο κακό από τις συγκυρίες και τις επιπτώσεις που βιώνουμε, είναι να συνθλίβουμε και συναισθηματικά κάτω από την πίεση των εξελίξεων. Να απολέσουμε το κίνητρο της δημιουργίας, τη δυναμική της διεκδίκησης. Να παρασυρθούμε από μια φοβική διάθεση αποδοχής του αναπότρεπτου, του «φαινομενικά» δεδομένου. Να παραχωρήσουμε τη ζωτικότητα μας βορά στις διαθέσεις, όσων επιθυμούν την κοινωνία σιωπηλό συνένοχο στα σχέδια τους.

Καλή χρονιά σε όλους μας. Με πίστη σε αρχές και αξίες. Με ελπιδοφόρο βλέμμα προς ένα καλύτερο μέλλον που μπορούμε να οικοδομήσουμε. Με μαχητική αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων.

Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος - Ψυχολόγος
Share/Bookmark

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS