Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ενοίκια 6,8 εκατ. ευρώ πληρώνει κάθε μήνα το κράτος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τέτοια ζητήματα που είναι ο ορισμός της άσκοπης κρατικής σπατάλης εκνευρίζουν τους πολίτες που υπόκεινται σε συνεχείς αιματηρές θυσίες. Όταν σαπίζουν από την αχρηστία χιλιάδες δημόσια κτίρια δεν νοείται να σκορπάμε 83 εκ. ευρώ το χρόνο για μισθώσεις, επειδή το κράτος αδυνατεί διαχρονικά να διαχειριστεί αποδοτικά την ακίνητη περιουσία του. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε 6.812.930,64 ευρώ ανέρχεται το ποσό που καταβάλλει κάθε μήνα το ελληνικό δημόσιο σε μισθώματα για τη στέγαση της Κεντρικής Διοίκησης.

Όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών και Στέγασης, όπως αυτό είναι ενημερωμένο έως σήμερα, υφίστανται 2.353 συμβάσεις μίσθωσης κτιρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης (η οποία περιλαμβάνει την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα Υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς και τις Ανεξάρτητες Αρχές)». Όπως κάνει γνωστό ο υπουργός Οικονομικών, το ποσό που καταβάλλεται σήμερα μετά την εφαρμογή του Ν. 4081/2012, ανέρχεται συνολικά σε 6.812.930,64 ευρώ μηνιαίως.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι από τις πρώτες δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση είναι ο περιορισμός των μισθωμάτων για κτίρια που χρησιμοποιεί το δημόσιο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=196404&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS