Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Α. Σαμαράς: Στη δημοκρατία διώκονται οι πράξεις

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η βία δεν έχει ιδιαίτερο χρώμα ή ειδικό βάρος ανάλογα με την προέλευση της. Η προάσπιση του δημοκρατικού κεκτημένου και της νομιμότητας δεν μπλέκεται σε διαφορικές εξισώσεις και ανισότητες. Είναι αμείλικτη προς κάθε πλευρά. Διαβάστε τυ σχετικό ρεπορτάζ...

Θέση για τις εξελίξεις στη Χρυσή Αυγή παίρνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία». Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ σε αυτή αναφέρει πως "σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε".

Σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πράξη βίας αντιμετωπίστηκε με τόση ταχύτητα και προσθέτει «η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος». Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει, με αφορμή τις απομακρύνσεις αστυνομικών, ότι τιμά την Αστυνομία και πως ήδη το κύρος της έχει ανορθωθεί στο λαό και εξηγεί πως «δεν πρέπει να δίνουν την παραμικρή αφορμή για παρεξηγήσεις».

Τονίζει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κάθε ακρότητας και εξηγεί ότι δεν υπάρχει "καλή και κακή βία". Υπογραμμίζει πως δεν εξομοιώνει κανέναν με κανέναν, αλλά «τη δημοκρατική νομιμότητα την υπερασπιζόμαστε από όλες τις πλευρές».

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως «τα εγκλήματα τα κυνηγάμε όλα, είτε γίνονται από ομάδες τραμπούκων στην Αμφιάλη, είτε από ομάδες κουκολοφόρων στη Μαρφίν. Όλα τα αδικοχαμένα θύματα ήταν παιδιά μας! Και όλοι οι δολοφόνοι αξίζουν την ίδια τιμωρία».

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1139679/samaras-sth-dhmokratia-diokontai-oi-praxeis.html


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS