Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Α. Σαμαράς: Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει στην εγκληματική βία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Νομιμότητα, πολιτική σταθερότητα, κοινωνικό μέρισμα στο πλεόνασμα, προοπτική ανάπτυξης. Λιτά και ουσιαστικά... Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τη διαπραγματευτική γραμμή έναντι της τρόικας που έχει στον πυρήνα της, το όχι στα νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, αλλά ναι στα διαρθρωτικά, ανέδειξε με έμφαση ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς το βράδυ της Δευτέρας με την αποκλειστική συνέντευξή του στον δημοσιογράφο κ. Ι. Πρετεντέρη και στην εκπομπή «Ανατροπή» του Μέγκα.

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συζήτηση, τόσο για τη στρατηγική του, όσο και για τις απόψεις του για μια σειρά ζητήματα, ο Πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του και έδειξε τον…οδικό χάρτη της κυβέρνησής του για το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι επαφές με τους επικεφαλείς της τρόικας να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα και να αποδραματοποιήσει την κατάσταση, λέγοντας ότι δεν είμαστε σε πόλεμο, αλλά σε διαπραγμάτευση. Υπεραμύνθηκε των θυσιών του ελληνικού λαού, εμφανίστηκε σίγουρος για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και διαβεβαίωσε ότι το 70% αυτού του ποσού θα κατευθυνθεί για να αποκατασταθούν αδικίες, με πρώτους τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και να στηθούν οι κάλπες τον Ιούνιο του 2016, ενώ για τον ενδιάμεσο σταθμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εμφανίστηκε έτοιμος να αποδεχθεί και πρόσωπο που δεν ανήκει στην κεντροδεξιά. Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, αλλά και τους στενούς του συνεργάτες κκ. Τ. Μπαλτάκο και Χρ. Λαζαρίδη, τον δεύτερο με ιδιαίτερη θέρμη, ενώ επέκρινε με σφοδρότητα αρκετές φορές τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρόεδρό του κ. Αλ. Τσίπρα.

Στο μείζον θέμα των ημερών, μετά την δολοφονία των δυο νέων ανθρώπων στο Ν. Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είπε ότι η Δημοκρατία δεν υποκύπτει στην εγκληματική βία. Για τη Χρυσή Αυγή, επανάλαβε τον χαρακτηρισμό περί εγκληματικής οργάνωσης και εκτίμησε ότι η δύναμή της θα μειώνεται συνεχώς. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=537954
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS