Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Σκάνδαλο με επιδοτήσεις! Αγροτικοί συνεταιρισμοί καταχράστηκαν 4 εκατ. ευρώ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο πολιτικός νους (μάλλον σύμβουλος του βουλευτή) που σκέφτηκε το πρωτότυπο «οι αγρότες δεν είναι έμποροι, είναι παραγωγοί» μάλλον θεωρεί ότι οποιαδήποτε άλλη προσφορά προϊόντος ή υπηρεσίας δεν χρειάζεται τον αντίστοιχο «σπόρο» (πρώτη ύλη, γνωστικό υπόβαθρο) για να παραχθεί. Πρωτοποριακή προσέγγιση! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σκάνδαλο κατάχρησης κοινοτικών επιδοτήσεων περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ στην Ήπειρο. Η υπόθεση αφορά κοινοτικές επιδοτήσεις που έλαβαν δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί της περιοχής για κατασκευή ψυκτικών θαλάμων. Μεγάλο μέρος των χρημάτων ωστόσο φαίνεται πως κατέληξε «μακριά» από τα έργα, όπως φέρεται να έχει εντοπίσει στην η τοπική Διεύθυνση του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί έλαβαν κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 2,758 εκατομμυρίων και 1,187 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα για την κατασκευή ψυκτικών θαλάμων κι άλλα σχετικά έργα για την αποθήκευση των προϊόντων τους.

Οι συνεταιρισμοί ανέθεσαν το έργο σε δύο τεχνικές εταιρείες της Ηπείρου, όμως φαίνεται πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών και υπερκοστολογήσεις, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα των επιδοτήσεων να καταλήγει στις τσέπες των ιδιωτών.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113207831

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS