Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Επιμήκυνση δανείων στα 50 χρόνια εξετάζει η ΕΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μόλις το Bloomberg διέρρευσε την είδηση για επιμήκυνση ελληνικών ομολόγων και μείωση επιτοκίων το δεκαετές μας ομόλογο έφτασε ξανά στο 8%, παρά την πίεση στις αναδυόμενες αγορές, και το χρηματιστήριο εκτοξεύθηκε. Μια είδηση σχεδόν δεδομένη που αφορά ένα μόνο μέρος των δανείων αλλά μπορεί να επιφέρει σημαντική μείωση ετήσιων τόκων. Φανταστείτε λοιπόν τις αντιδράσεις με μια επίσημη πολιτική δήλωση για το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους. Τι αποκλιμάκωση θα φέρει στο spread ανοίγοντας το δρόμο προς τις αγορές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα μπορεί να περιλαμβάνει την παράταση της λήξης των δανείων διάσωσης έως τα 50 χρόνια (από περίπου 30 χρόνια σήμερα), αλλά και μείωση των επιτοκίων σε ορισμένα από τα προηγούμενα δάνεια κατά 50 μονάδες βάσης (τα 80 δισ. που περιλαμβάνονταν στο πρώτο πακέτο), σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ Ευρωπαίων υψηλόβαθμων.

Το σχέδιο, το οποίο θα εξεταστεί από τους νομοθέτες μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει δάνειο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, ανέφερε άλλος αξιωματούχος. Η Ελλάδα, η οποία έλαβε 240 δισ. ευρώ στα δύο πακέτα διάσωσης, είχε δει χαλάρωση των όρων των δανείων αυτών από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ μετά από έξι χρόνια ύφεσης, σημειώνει το Bloomberg.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το χρέος, και αυτό είναι που κάναμε πριν μέσω της προσφοράς χαμηλότερων επιτοκίων ή της παράτασης της ωρίμανσης των δανείων», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο RTLZ. «Αυτού του τύπου τα μέτρα είναι πιθανά, όμως υπό τη συμφωνία ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR
 http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1180930/bbg-sto-trapezi-epektash-ellhnikon-daneion-sta-50.html?utm_source=Newsflash&utm_campaign=db5945958a-newsflash_euro2day2_5_2014&utm_medium=email&utm_term=0_10a22a8914-db5945958a-206131465
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS