Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Και πάλι το προβάδισμα στη ΝΔ...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το νέο δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ θα εξαλειφθεί μετά την αυριανή μεγαλειώδη συγκέντρωση των... 1000 ατόμων στο Σύνταγμα από το ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι εξηγείται το χθεσινοβραδινό παραλήρημα Τσίπρα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μετά από έξι μήνες, για πρώτη φορά η ΝΔ παίρνει - έστω και οριακό - «δημοσκοπικό» προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την έρευνα της Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές αλλά και για τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Για τις ευρωεκλογές η ΝΔ έχει ποσοστό 18,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%, ενώ η «Ελιά» δεν ξεπερνά το 4,8%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη με 8,2% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%. Σαφώς ενισχυμένο το ΚΚΕ «σκαρφαλώνει» στο 6,8%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» φτάνουν μόλις το 3,9% ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν εκλέγει ευρωβουλευτή αφού δεν ξεπερνά το 2,4%.

Για τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ έχει ποσοστό 21,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το «Ποτάμι» 9,4%, η «Χρυσή Αυγή» 8,2% , το ΚΚΕ 7,8%, η «Ελιά» 5,5%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 4,5% ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν ξεπερνά το 2,8%. Την ίδια ώρα, προβάδισμα έχει ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο αξιοπιστίας.

Στην ερώτηση «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις ποιος πιστεύετε ότι δικαιώνεται για όσα έλεγε;» το 27% απαντά «ο Αντώνης Σαμαράς», το 20% απαντά «ο Αλέξης Τσίπρας», όμως ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων που φτάνει το 42% απαντά «κανένας».

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR 
http://newpost.gr/post/337614/dhmoskophsh-alco-gia-prwth-fora-oriaka-mprosta-h-nd-meta-apo-eksi-mhnes

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS